رغيفات بعجينة اللبن


  • رمضان عالابواب
    اللهم بلغنا و اياكم رمضان و اعنا على قيامه و صيامه

    ان شاء الله سنتشارك سويا من الان بعض الاطباق الرمضانية
    نبتديها على بركة الله بوصفة


رغيفات بعجينة اللبن

 
المكونات و الطريقة

العجينة الصراحة تخصص فصل الصيف يعني لازم يكون الجو سخن
فلا نحتاج تسخين السوائل و لكن لازم تكون بحرارة الغرفة يعني اللبن يكون بحرارة الغرفة

المكونات

نصف كيلو الدقيق فورص
ملح
رشة السكر
نصف معلقة خبيكن باودر
معلقة صغيرة خميرة الخبز
معلقة الزبدة
و اللبن للعجين

 
نخلط جميع المكونات ونعجنها جيدا و نترك العجين يرتاح ساعة زمن
نشكلو منه كويرات و نتركها ترتاح من جديد 5د

 بالنسبة للحشوة سهلة و مكوناتها متوفرة لكن لدييييييييييييييدة جدا جدا انتمنى تجربوها و اتعتمدوها كحشوة لاي نوع فطائر


نحتاج
حبتين بصل متوسطة مقطعة ناعم
معلقة طماطم مصبرة
كسبرة و بقدنس تقريبا ملعقة ضغيرة من كل نوع
ثوم مدقوق
ملح و افلفل اسود و كمون و بابريكا و هريسة
زيتون مقطع
علبة تونه او علبتين بصلصة الطماطم


اول حاجة نقليالبصلة فشوية زيت لا تكترو معلقة كافية حتى تدبل و نضيف التوابل و الكسبرة و البقدونس و الطماطم و نحرك حتى ينضج البصل و يلين ثم نضيف الزيتون و التونه و نبعده عالنار و نترك الحشوة تبرد تماما
وادا فيه شوي زيت زيايدة شيلوها



 
 
نبسط العجين بمسحة خفيفة فقط من الزيت لا تكتروا
وضيف بملعقة كبيرة من الحشو ونشكله زي الصورة نتركه ربع ساعة و نرسلوه للفرن
ممكن تدهنوه بببض او تتركون بدون دهن زي ما عملت انا دهنته بزبيدة مخلطة مع شوية بابريكا فقط
قدموه ساخن او بارد فكلتا الحالتين راائع جدا